Oostende: Genieten, shoppen en cultuur aan de Belgische kust

Zonsondergang in Oostende

Oostende in België is een prachtige plaats langs de Belgische kust. Het is een grote plaats waar veel te beleven valt. In de zomer van 2015 ben ik hier geweest en wat heb ik toen genoten. Het was prachtig mooi weer, gezellig druk en er was van alles te beleven.

De stad en badplaats

Het bijzondere aan Oostende is dat het een vrij grote plaats is aan de zee. Wil je er shoppen? of een dag even geen strand? Geen probleem. Je kunt hier van alles vinden in het gezellige centrum, van kleine onbekende boetiekjes tot de grote merken. En je hebt ruime keuze uit waar je wilt eten.

Tevens vind je in het centrum een hele mooie haven en het station. Ook vind je in het centrum de Sint-Petrus-en-Pauluskerk. De kerk is uit de stijlperiode Neogotiek. Het is een hele mooie kerk om te zien en is ook te bezichtigen.

Centrum Oostende
Centrum Oostende
Centrum Oostende
Het Kursaal Oostende
Het Kursaal
Strand Oostende
Het strand van Oostende

Maar als je naar Oostende komt, ga je toch ook voor het strand. Het badtourisme stamt uit de 19de eeuw en heeft er mede voor gezorgd dat het een groot succes werd in Oostende.

In deze periode werd ook onder andere Het Kursaal (het huidige Kursaal is alweer het derde Kursaal), de Koninklijke Gaanderijen en de Promenade gebouwd. Jaarrond is er altijd wel iets te beleven in deze stad. Toen ik er was, was er bijvoorbeeld het Zandsculpfestival en het Vuurwerkfestival (beide keren jaarlijks terug). Er is dus altijd wel iets te beleven.

Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Oostende
Sint-Petrus-en-Pauluskerk

Langs de kust

Mocht je van wandelen houden, dan kan dat zeker. Je bent wel even een tijd bezig om van de ene kant naar de andere kant te lopen via de promenade. Maar als het mooi weer is, is het hier heerlijk vertoeven. De Albert I-promenade is vooral het stuk vanaf de haven langs Het Kursaal tot aan de Parijsstraat. Vanaf daar wordt het de Koning Boudewijnpromenade en vind je hier onder andere de Koninklijke Gaanderijen.

Als je nog verder doorloopt kom je uiteindelijk in Mariakerke uit. Als je geen zin hebt om de wandelen, kun je altijd De Kusttram pakken. Deze tram loopt van Knokke richting Adinkerke en loopt dus ook langs Oostende. Oostende is bijna het middelpunt van deze lijn. In mijn volgende blog meer.

Strand Oostende
De Koninklijke Gaanderijen in Oostende
De Koninklijke Gaanderijen
De Koninklijke Gaanderijen in Oostende
De Koninklijke Gaanderijen in Oostende

Genieten, relaxen en shoppen

Oostende is een hele mooie badplaats. Als je uit de trein stapt, krijg je meteen een vakantie gevoel. In ongeveer 5 minuten ben je bij het strand. Maar ook voor mensen die willen shoppen is het een prachtige plaats. Ik wil zeker nog eens terug naar Oostende. Het heeft mij verrast als stad en kustplaats. De volgende keer komt een plaats vlakbij Oostende aan bod, namelijk De Haan.  

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Oostende: Genieten, shoppen en cultuur aan de Belgische kust”