Limburg: fietsend genieten van alles wat je onderweg allemaal tegenkomt

Over de heuvels, langs De Maas en door de gezellige dorpjes van Limburg. Woorden die mij te binnen schieten wanneer ik het over Limburg heb. In de zomer van 2014 heb ik een hele mooie fietsroute gefiets. Vertrekt punt was De Kuluut in Overloon. Deze route ging langs de plaatsen Overloon (Noord-Brabant), Vierlingsbeek (Noord-Brabant), Bergen, Aijen, De Kamp, Papenbeek, Elsteren, Well, Blitterswijck, Wanssum, Geysteren, Maashees (Noord-Brabant) en Holthees (Noord-Brabant).

Het tweede stuk

Eenmaal aan de overkant bij Veerhuys Tante Jet ging de fietstocht verder richting Blitterswijck, Wanssum en Geysteren. De auto kan niet met deze veerpont over, want het is alleen bedoeld voor fietsers en voetgangers. Na een korte stop te Wanssum werd de tocht voortgezet richting Geysteren. Het zijn alle drie leuke plaatsen om even doorheen te fietsen, want ze hebben allen hun eigen karakter.

Pont oversteekplaats bij Veerhuys Tante Jet in Limburg
Pont oversteekplaats bij Veerhuys Tante Jet
Pont oversteekplaats bij Veerhuys Tante Jet
Veerhuys Tante Jet in Limburg
Veerhuys Tante Jet

Via Geysteren was het tijd om weer richting de Maas te fietsen, zodat we nog even een mooi stuk konden meepakken. Op een gegeven moment was er een camping met een restaurant genaamd De Watervogel. Bij dit restaurant kon je heerlijk vertoeven aan de Maas. Het zat hier goed, echter werd het tijd om door te fietsen, want er was slecht weer opkomst.

Tijdens de fietstocht weinig van gemerkt, alleen hele donkere wolken en zo nu en dan gedonder. Het werd tijd om weer terug te gaan richting De Kuluut in Overloon. Via Maashees en Holthees eindigde de fietstocht in Overloon. Aan de Holthesedijk is het Schaartven te vinden, toentertijd een dagstrand. Hedendaags is het geprivatiseerd, echter is alleen de ligweide nog toegankelijk.  

Brug bij Well/Wanssum Limburg
Kruis nabij Geysteren Limburg
De Watervogel Limburg
Foto genomen bij De Watervogel
De Watervogel Limburg

Mooie route?

Het was een hele mooie route om te fietsen door Limburg, omdat je ontzettend veel ontdekte. Je fiets door de weilanden, de prachtige dorpjes en je moet met de pont oversteken over de Maas. Heuvel op en af en de heerlijke rust om je heen. Het was volop genieten in Limburg met het prachtige weer en met op het einde toch nog een donderbui.  

Snelweg A73

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *