Dalfsen: Dorp aan de vecht met een leuk station en prachtige omgeving

Dalfsen

Dalfsen is een dorp aan de rivier de Vecht en ligt in het Vechtdal. Het ligt dichtbij N340, de weg tussen Zwolle en Ommen, en aan het spoor van Zwolle naar Emmen. Het is een fijn dorp om te zijn. Om Dalfsen heen is veel natuur te vinden, waaronder het Bellingeweer.

Uitzicht op Dalfsen

Het Dorp

Dalfsen is een leuk dorp om doorheen te wandelen. Niet heel groot, maar gezellig. Er zijn diverse winkels van bekende en onbekende merken. Midden in het centrum staat de Grote Kerk. Vanuit het centrum kun je richting de Vecht lopen. Aan de kant van het dorp heb je een kleine jachthaven (Passantenhaven). Via de Vechtbrug kom je aan de andere kant bij het station.   

Vechtbrug over de Vecht in Dalfsen
De Vechtbrug
De passantenhaven in Dalfsen
Passantenhaven

Het Station

Het station heeft een heel mooi oud stationsgebouw (type NOLS)  welke in 1903 werd geopend. Gelukkig is dit bijzondere oude gebouw behouden gebleven. Tegenwoordig stoppen er treinen van Blauwnet. In het oude stationsgebouw is Grand Café Het Oude Station gevestigd. Als het mooi weer is kun je hier heerlijk buiten zitten en genieten van de omgeving om je heen. Of juist alle treinen welke voorbij komen. Vlakbij het station vind je de Zwevende Kei. Dit is een echte relax plaats met aan de ene kant uitzicht op het dorp en aan de andere kant op het station.  

Station Dalfsen
Blauwnet trein arriveert op station Dalfsen
Trein van Blauwnet
De Zwevende kei in Dalfsen
De Zwevende Kei
De Zwevende kei in Dalfsen

De omgeving van Dalfsen

In de omgeving van Dalfsen heb je diverse bossen, natuurgebieden en vakantieparken. Ik heb overnacht op bijvoorbeeld Buitenplaats Gerner, een leuk kleinschalig en rustig vakantiepark welke net buiten het dorp ligt. Vanuit dit vakantiepark loop je gemakkelijk richting het dorp of juist door de bossen heen. Rust, ontspannen en genieten, dat zijn woorden waaraan ik denk bij Dalfsen.  

Bos

In deze omgeving kom je vooral voor de ruimte, ontspanning en de rust, maar ook voor het wandelen en fietsen, want het kan er allemaal. Er is bijvoorbeeld een bepaalde fietsroute welke bij kastelen, mooie huizen en andere bezienswaardigheden langs loopt, namelijk de Kastelenroute Dalfsen. Een kasteel in de buurt is bijvoorbeeld Kasteel Rechteren. Of neem eens een kijkje in natuurgebied Bellingeweer, hier kun je vissen, lopen, hardlopen en ook worden er activiteiten georganiseerd.    

Natuur

Dit is Dalfsen

Klein, maar fijn. Dat is Dalfsen. Je komt hier echt voor de natuur, de rust en de ontspanning. Ik vind het altijd leuk om even iets te gaan drinken/eten op het station. Het dorp zelf biedt van alles. De omgeving eromheen met de wonderschone natuur is prachtig. Helemaal wanneer de natuur op z’n best is in de lente en de zomermaanden. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *