Het typische Sevilla: La Giralda, scooters en Triana.

Straat in Triana

Het mooie en typisch Sevilla, met onder andere Real Alcázar, Giralda, scooters en de buurt Triana. Deze bijzondere mooie en oude stad is eigenlijks een bucketlist stad om te bezoeken. In een week tijd heb ik veel gezien en gedaan, maar toch ging ik weg met het gevoel dat ik nog niet alles gezien heb. Ik ga Sevilla in de toekomst zeker nogmaals bezoeken.

La Giralda toren in het centrum

104,5 meter hoog, prachtig uitzicht over Sevilla en gebouwd tussen 1184 tot 1195. Dit is La Giralda, de toren in het centrum van Sevilla bij het Catedral de Sevilla. Om de toren te beklimmen moet je een gecombineerde ticket kopen voor de kathedraal en de toren. In mijn volgende blog vertel ik meer over de kathedraal. Er is iets heel bijzonders aan deze toren, namelijk dat er geen trappen zijn. Via hellingen beklim je de toren. Dit stamt van vroeger, omdat de gelovige welke heb gebed deed vanaf de top van de toren per paard de toren kon beklimmen. Als je eenmaal de toren beklommen hebt, heb je een prachtig uitzicht over Sevilla en daar omheen.

La Giralda in Sevilla
La Giralda in Sevilla
La Giralda in Sevilla
La Giralda in Sevilla
La Giralda in Sevilla

Scooters zijn typisch in Sevilla

Sevilla heeft smalle straatjes, oude culturen en een hele mooie toren. Maar wat is nog meer te vinden in het typische Sevilla? De scooters. Op iedere straathoek kon je wel een scooter tegenkomen. Ideaal in een stad waar alles smal en kriskras loopt. Met de scooter ben je sneller op je bestemming dan met de auto.

Typische aan Sevilla, scooters
Typische aan Sevilla, scooters
Typische aan Sevilla, scooters
Typische aan Sevilla, scooters

De historische buurt en typisch Triana

Triana is aan de andere kant van de Guadalquivir, de rivier die door de stad stroomt. Vroeger woonden hier veel zigeuners (tot ongeveer 1970). Triana is de bakermat van de flamenco. De combinatie van zang en dans met de vele verschillende dansen, waarbij sfeer en expressie een belangrijke rol zijn. Er is veel ruimte voor improvisatie, echter moet het wel passen met de traditie. Er zijn volop cafe’s waar flamenco uitgevoerd wordt. Echter, kijk nog wel even van te voren of het open is en er daadwerkelijk flamenco dansen is.

Typische aan Sevilla, Triana
Typische aan Sevilla, Triana
Sevilla

Maar Triana is meer. Via de Trianabrug, echte naam is El Puente de Isabel II, kom je aan de andere kant. Alleen er doorheen dwalen is al bijzonder mooi. Ook hier vele oude gebouwen, smalle straten en heel veel cultuur. Er is ook een markthal, een leuke winkelstraat en je kunt heerlijk langs de rivier lopen. Het heeft mij zeer verrast. En op een avond nog even genoten van de flamenco.

Sevilla
Sevilla

De volgende keer: de kathedraal en de rivier

Sevilla is een hele grote stad met heel veel mooie elementen. De Giralda toren is het waard om te beklimmen. De buurt Triana heeft mij zeer verrast. Oud, prachtig en historie. Maar Sevilla heeft nog zoveel meer te bieden. Volgende keer de kathedraal bij de Giralda toren, meer over typisch Sevilla en de langs de rivier.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *