Kathedraal en de rivier: Dit is Sevilla

Torre del Oro

Het mooie Sevilla, met onder andere Real Alcázar, Giralda, de kathedraal en de buurt Triana. Deze bijzondere mooie en oude stad is eigenlijks een bucketlist stad om te bezoeken. In een week tijd heb ik veel gezien en gedaan, maar toch ging ik weg met het gevoel dat ik nog niet alles gezien heb. Ik ga Sevilla in de toekomst zeker nogmaals bezoeken.

Kathedraal van Sevilla in het centrum

Midden in het centrum staat een gigantisch gebouw en het grootste gotische kathedraal ter wereld. Het is de gotische kathedraal van Sevilla en al heel oud (rond 1400). Vroeger stond er de Moorse Moskee, maar na de Christelijke verovering is het verbouwd naar de gotische kathedraal. Veel is overgebleven uit de Moorse tijd, namelijk de sinaasappeltuin (Patio de los naranjos) en La Giralda.  

 Kathedraal vanaf bovenaf
Kathedraal vanaf bovenaf
 Kathedraal tuinen
De sinaasappeltuin
 Kathedraal sinaasappelboom

Het is een bijzonder mooi en oud gebouw. Het is heel hoog en als je erin staat merk je ook ruim het is. De kathedraal is in combinatie met La Giralda te bezoeken. En als je mazzel hebt kun je misschien gratis binnenkomen voor alleen de kerk (dan kan er wel een dienst zijn en is de Giralda toren dicht. Een bezoek is zeker de moeite waard. Zelf vond ik de tuin met de sinaasappelbomen een heerlijke plek om te zijn. De patio geeft een bepaalde rust. Hier kom je als laatste langs en is ideaal om nog even te zitten voordat je de stad weer ingaat.    

 Kathedraal
Binnen in de Kathedraal van Sevilla
Binnen in de kathedraal

Sinaasappels in overvloed

Als je over straat loopt in Sevilla kom je heel veel sinaasappelbomen tegen. Soms staan ze bij elkaar op een plein en een andere keer op een rij als je over de straat loopt. Het is vrolijk om te zien. Deze sinaasappels (Sevillasinaasappel is de soort) en wordt gebruikt in bijvoorbeeld marmelade. Of een lekkere likeur.

Lopen en genieten bij de rivier

De Guadalquivir loopt door Sevilla. De rivier loopt tussen Triana en Sevilla. Langs de rivier kun je heerlijk lopen. Op de rivier is het een drukte met boten en (wedstrijd)roeiers. Langs de rivier vind je onder andere de Torre del Oro. Maar je kunt er ook nog tuinen/parkje vinden. En je hebt een heel mooi uitzicht op de bruggen. Dus als je even wilt wandelen of fietsen zonder al teveel drukte om je heen, maak dan een wandeling langs de rivier.  

Sevilla
Sevilla

Mijn mening over Sevilla

Sevilla, de stad die ik niet kende. De stad waarvan ik alleen iets had gehoord voordat ik erheen ging. Dat het prachtig is. En deze conclusie deel ik. Sevilla is verrassend, historie en prachtig om te zien. Het is een stad met vele culturen. Elke dag ontdek je wel weer iets nieuws. Ik wil Sevilla nog een keer bezoeken.         

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *