Real Alcázar: Één van de oudste koninklijke paleizen ter wereld

Patio de las Doncellas

Wat moet je zeker bezoeken wanneer je in Sevilla bent? Real Alcázar! Het is het koninklijke paleis (één van de oudsten) en is nog steeds in gebruik door de koninklijke familie. Prachtige gebouwen en tuinen. Maar ook verdwalen hoort bij dit bezoek. Vlak voor mijn bezoek had er een storm gewoed, waardoor niet alles van de tuin open was. In deze twee delen vertel in een paar highlights tijdens het bezoek.

tuinen van Real Alcázar

De geschiedenis van Real Alcázar

Midden in het oude centrum van Sevilla is Real Alcázar te vinden. Het is vlakbij de Catedral de Sevilla. Eerst een kleine geschiedenis: Real Alcázar is in 1987 op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet. Het is al een eeuwen oud paleis met prachtige gebouwen en tuinen. Van origine is het een Moors fort (in 913 is de opdracht gegeven, maar in 1364 is de basis gelegd),  maar in de eeuwen die volgden zijn er Arabische, barok, renaissance, middeleeuwen en negentiende eeuwse stijlen bijgekomen. Het is heel bijzonder om te zien. De koninklijke familie gebruikt Real Alcázar ook nog steeds. Meer informatie is te vinden op Stralend Sevilla

Het is een gigantisch complex. Je kunt er uren ronddwalen en verdwalen. Je ziet er van alles, mooie architectuur, veel kunst en bijzondere tuinen. Doordat je op ontdekkingstocht gaat ontdek je ook van alles. Elk stukje grond heeft een verrassing. Zo is er een gebouw waar het water doorheen stroomt, Patio De Doncellas. Tevens is er een hele lange muur te vinden in de tuinen waar je een prachtig uitzicht hebt over de tuinen.

Treed binnen in het paleis

Buiten op Plaza del Triunfo zie je een gigantische muur. Even rechts zie je een rode muur met een poort, de toegang. Vanaf buiten zie je weinig van het paleis, maar wanneer je onder de poort doorloopt kom je in een soort sprookjeswereld. De binnenkomst is het al gelijk indrukwekkend met de verschillende stijlen.  

Platio del León Real Alcázar
De binnenkomst, Patio del León
Real Alcázar
Kleine patio bij Patio del León

Cuarto del Almirante   Achter Patio del León ligt Patio de la Monteria. Vanaf hier kun je diverse kanten op. Je kunt bijvoorbeeld  naar Casa de la Contratación (waaronder Cuarto del Almirante te vinden is), Casa del Asistente, Palacio del Rey Don Pedro en de tuinen. Via een trap kom je bij Crockery and Tiles of Triana, een must om te zien. Hier heeft men allemaal tegels verzameld die met geschiedenis te maken hebben.  

Trap naar onder andere Crockery and Tiles of Triana
Trap naar onder andere Crockery and Tiles of Triana

Patio de las Doncellas

Patio de las Doncellas vind ik één van de mooiste patio’s van Real Alcázar. In het midden van deze patio loopt een watergang. Aan weerszijden is een verlaagde tuin. Het is gebouwd door moren, waardoor je het gevoel hebt dat je in een Arabisch paleis belandt bent. Als er even weinig of geen bezoekers zijn, is het hier een oase van rust.  

 Patio de las Doncellas in Real Alcázar
Patio de las Doncellas
Patio de las Doncellas

Mooie gangen om doorheen te lopen

Als je door het paleis loopt, zie je heel veel tegels. Sommigen voor de sier en juist anderen vertellen weer een verhaal. Heel bijzonder om te zien. Maar ook beelden en kunstwerken vind je in overvloed. Wat zeker opvalt is dat alles heel mooi afgewerkt is. Sala de las Bóvedas en Salón de los Tapices y Capilla zijn bijvoorbeeld hele mooie hallen om te bezoeken.  

Salón de los Tapices y Capilla in Real Alcázar
Salón de los Tapices y Capilla
 Sala de las Bóvedas in Real Alcázar
Sala de las Bóvedas
Sala de las Bóvedas Real Alcázar
Te vinden in Sala de las Bóvedas
Real Alcázar
Te vinden in Sala de las Bóvedas
Real Alcázar

De volgende keer

Volgende blog zal gaan over nog meer moois en de tuinen van Real Alcázar.    

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *