De tuinen, de geschiedenis en de waterpartijen van Real Alcázar

Real Alcázar

Wat moet je zeker bezoeken wanneer je in Sevilla bent? Real Alcázar! Het is het koninklijk paleis (één van de oudsten) en is nog steeds in gebruik door de koninklijke familie. Prachtige gebouwen en tuinen. Maar ook verdwalen hoort bij dit bezoek. Vlak voor mijn bezoek had er een storm gewoed, waardoor niet alles van de tuin open was. In deze twee delen vertel in een paar highlights tijdens het bezoek.

De tuinen van Real Alcázar

Kleine geschiedenis van Real Alcázar

Midden in het oude centrum van Sevilla is Real Alcázar te vinden. Het is vlakbij de Catedral de Sevilla. Eerst een kleine geschiedenis: Real Alcázar is in 1987 op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet. Het is al een eeuwen oud paleis met prachtige gebouwen en tuinen. Van origine is het een Moors fort (in 913 is de opdracht gegeven, maar in 1364 is de basis gelegd),  maar in de eeuwen die volgden zijn er Arabische, barok, renaissance, middeleeuwen en negentiende eeuwse stijlen bijgekomen. Het is heel bijzonder om te zien. De koninklijke familie gebruikt Real Alcázar ook nog steeds. Meer informatie is te vinden op Stralend Sevilla

Het is een gigantisch complex. Je kunt er uren ronddwalen en verdwalen. Je ziet er van alles, mooie architectuur, veel kunst en bijzondere tuinen. Doordat je op ontdekkingstocht gaat ontdek je ook van alles. Elk stukje grond heeft een verrassing. Zo is er een gebouw waar het water doorheen stroomt, Patio De Doncellas. Tevens is er een hele lange muur te vinden in de tuinen waar je een prachtig uitzicht hebt over de tuinen.

Groen en de muur

De paleistuinen van Real Alcázar zijn prachtig. Helaas kon ik door de storm die had gewoed niet overal komen. Maar wat ik zag was prachtig. Ook hebben de tuinen al vele veranderingen meegemaakt. Je kunt er 170 soorten planten van over de gehele wereld vinden. Dwars door de tuinen loopt een muur. Vanaf deze muur heb je een prachtig uitzicht over de tuinen. Op deze manier kon ik alsnog heel veel zien van wat afgesloten was door de storm.  

De tuinen van Real Alcázar
De tuinen van Real Alcázar
De tuinen van Real Alcázar
De tuinen van Real Alcázar
De tuinen van Real Alcázar
De tuinen van Real Alcázar

Water

In het gehele paleis zijn vele fonteinen en waterpartijen te vinden. De fonteinen en/of waterpartijen staan op een patio, midden in de tuin of ergens bij de muur. Heel mooi om te zien en het geeft ook aan hoe men vroeger dacht aan indeling en allure. Bij de paleistuinen is ook een waterval te vinden. In mijn vorige blog over Real Alcazár schreef ik over Patio de las Doncellas. Hier is een watergang te vinden. Maar als je goed om je heen kijkt in de gebouwen, kom je nog meer waterwegen en/of waterpartijen tegen.

De waterpartijen van Real Alcázar
De waterpartijen van Real Alcázar
De waterpartijen van Real Alcázar

Mijn kijk op Real Alcázar

Mocht ik nog eens in Sevilla komen, staat Real Alcázar zeker op mijn to-do list. Zeker, omdat ik de tuinen nog niet allemaal heb kunnen zien door de storm, Het is een prachtig paleis waar je zo een paar uren zoet bent en telkens wel weer iets nieuws ontdekt. De geschiedenis met al haar invloeden hebben het tot een mooi geheel gemaakt.    

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *