De oude cultuur stad Sevilla met het oude centrum en Plaza de España

Plaza de España

Het mooie Sevilla, met onder andere Real Alcázar (zie mijn vorige twee blogs), Giralda en de buurt Triana. Deze bijzondere mooie en oude cultuur stad is eigenlijks een bucketlist stad om te bezoeken. In een week tijd heb ik veel gezien en gedaan, maar toch ging ik weg met het gevoel dat ik nog niet alles gezien heb. Ik ga Sevilla in de toekomst zeker nogmaals bezoeken.

Het centrum van de oude cultuur stad Sevilla

Het centrum van Sevilla biedt een diversiteit aan winkels. Hier merk je echt de cultuur stad. Je komt er vele lokale winkels tegen, maar ook grote namen. Het is een leuk centrum om doorheen te wandelen. Tevens kun je er een groot warenhuis vinden genaamd El Corte Inglés. Het gigantische warenhuis heeft van alles te bieden, zoals kleding, cd’s en etenswaar. Je kunt er zo uren ronddwalen.

Maar als je echt even wilt rondneuzen, kun je beter de kleine straatjes ingaan. Dan vind je soms aparte lokale producten die je elders niet vindt. Ook heb je vele leuke en goede restaurants in Sevilla, zoals Hard Rock Café en Gusto. Je hebt er traditionele, maar ook moderne restaurants. En vele tapas restaurant. Ga voor avondeten laat eten, want de lokale bevolking verzamelt zich vaak pas laat in de avond om te eten en dan word het ook echt gezellig. 

Sevilla: de oude cultuur stad
Sevilla: de oude cultuur stad
Typisch Sevilla: Smal en verassend
Sevilla: de oude cultuur stad
Sevilla: de oude cultuur stad
Sevilla centrum
Sevilla centrum

De tram door het centrum van de cultuur stad

Er loopt een tramlijn door Sevilla, MetroCentro. Het is een kleine lijn welke loopt van Plaza Nueva tot San Bernardo, het treinstation. De lijn is slechts 3 kilometer. Maar toch kom je langs diverse hotspots van de stad, zoals Catedral de Sevilla met de Giralda toren, universiteit van Sevilla, Real Alcazár en Hotel Alfonso XIII. In totaal duurt een ritje ongeveer 20 minuten.    

Sevilla: de oude cultuur stad
Hotel Alfonso XIII

Plaza de España is bijzonder in de cultuur stad

Plaza de España is een bijzondere plaats om te zijn. Er is een gigantisch park en een gigantisch gebouw. Helaas was het park in zijn geheel afgesloten, omdat er een storm gewoed had. Overal lagen bomen en takken op de wegen waardoor het te gevaarlijk was. Het gebouw met het enorme plein was wel open. Hierdoor kon ik alsnog een groot gedeelte zien.  

Plaza de España Sevilla
Plaza de España: Plein met de vijver en het gebouwen
Plaza de España Sevilla
Plaza de España Sevilla

Het plein wordt omringd door een gebouw. Het heeft een prachtige waterpartij en midden op het plein staat een fontein. Als je over het plein loopt bij het gebouw langs zie je allerlei afbeeldingen in mozaïek, welke alle Spaanse provincies uitbeelden. Vanuit de torens heb je een mooi uitzicht over het plein en het park. Het is een heerlijke rustplaats om even goed te ontspannen.   

Plaza de España Sevilla
Plaza de España Sevilla
Plaza de España Sevilla
Plaza de España Sevilla
Sevilla Mozaïek

De volgende keer

Sevilla is een hele grote stad met heel veel mooie elementen. Plaza de España is prachtig en wil ik graag nogmaals bezoeken wanneer wel alles open is. Maar Sevilla heeft nog zoveel meer te bieden. Volgende keer de Giralda toren, meer over typisch Sevilla en de wijk Triana.                  

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *