Sevilla: de oude stad met in het centrum de parasol

Het mooie Sevilla, met onder andere Real Alcázar (zie mijn vorige twee blogs), Giralda en de buurt Triana. Deze bijzondere mooie en oude stad is eigenlijks een bucketlist stad om te bezoeken. In een week tijd heb ik veel gezien en gedaan, maar toch ging ik weg met het gevoel dat ik nog niet alles gezien heb. Ik ga Sevilla in de toekomst zeker nogmaals bezoeken.

De stad van cultuur

Sevilla is een oude stad in Zuid-Spanje. Het is de hoofstad van Andalusië en ligt aan de rivier Guadalquivir. De stad is een belangrijke stad op gebieden van historie, die terugloopt tot en met de Grieken en de Romeinen (1000 v.chr), cultuur en politiek. Maar ook is het de bakermat van de flamenco. Sevilla staat ook bekend om smalle straten en oude gebouwen. Het is verbazingwekkend mooi om door de stad te lopen en om de diverse sferen te proeven. Je kunt bijvoorbeeld zomaar ineens in een gezellig feestje komen.

Centrum van Sevilla
Centrum van Sevilla
Centrum van Sevilla

Sevilla is ook een stad waarin je kunt verdwalen. Er is namelijk geen pijl op te trekken waar je heen loopt. Alle straten lopen kris kras door elkaar heen. Als je denkt dat je naar de rivier loopt, kun je ineens bij De Parasol uitkomen. En dit heeft juist zijn charmes. Lekker verdwalen in de stad en kijken waar je uitkomt. Op een gegeven moment herken je toch wel weer iets (hopelijk).

Torre del Oro in het centrum van Sevilla
Nauwe straten in het centrum van Sevilla

De Parasol in het centrum

Dit  bouwwerk is niet te missen in het stadscentrum van Sevilla: Metropol Parasol. Het gigantische houten bouwerk, geopend in 2011, is te vinden op het plein Plaza de la Encarnación. Toen ik er eenmaal onderstond, verbaasde ik me over de grote. Het gebouw strekt zich helemaal uit over het plein. Tevens is er een antiquarium te vinden met archeologische vondsten. Het gebouw heeft de bijnaam Las Setas (de paddenstoelen). En dat verbaasd me niets, want het ziet er echt uit als een paddenstoel. 

Metropol Parasol in Sevilla
Metropol Parasol
Metropol Parasol

Een heldere blauwe lucht met wolken en een heerlijke temperatuur. Het is een prachtige dag om Metropol Parasol te bezoeken. Er loopt een pad over het gebouw heen met verschillende hoogtes. En onderweg kom je diverse weetjes te weten over de stad. Het gebouw is 26 meter hoog, wat je een prachtig uitzicht geeft over Sevilla. Ik heb genoten. Je kon de gehele stad en de omgeving bekijken. Tevens is er een restaurant gevestigd. Bij dit restaurant kreeg je korting op je drankje als je het entreebewijs liet zien. En heb je ook vanaf hier een prachtig uitzicht. Het is een mooie morgen/middag trip. Een activiteit die je zo even tussendoor kunt doen.

Metropol Parasol
Metropol Parasol
Het looppad over Metropol Parasol
Metropol Parasol view
Het uitzicht

De volgende keer meer

Sevilla is een hele grote stad met heel veel mooie elementen. De Parasol is een must om te bezoeken. Maar Sevilla heeft nog zoveel meer te bieden. Volgende keer meer over het centrum, meer over de bezienswaardigheden en Plaza de España.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *