Tenerife inspireert: Vakantie en meer

In de zomer van 2016 ben ik naar het Canarische eiland Tenerife geweest. Het is een cultuur eiland waar van alles te beleven valt. Tenerife is een groot eiland met diverse leuke steden, de vulkaan El Teide en de mooie kleine plaatsen, zoals Masca. De plaats waar ik verbleef voor een ruime week was Playa de las Américas. Dit is de uitgaansplaats van Tenerife. Rondom deze plaats liggen ook Los Cristianos en Costa Adeje.

Welkom in

Playa de las Américas, Tenerife

De badplaats voor shoppen, uitgaan en genieten

In het zuidwesten van Tenerife ligt de badplaats Playa de las Américas. Playa de las Américas is helemaal gericht op het massatoerisme. Dit merk je meteen aan de hoeveelheid hotels en de grote ketens die hier gevestigd zijn. Het kan hier in de zomer ontzettend druk zijn. Waar de mensen overdag vooral het strand of de verkoeling bij het hotelzwembad zoeken, is er in de avond een levendig nachtleven.

Hard rock café op Tenerife in Playa de las Américas
Hard rock café op Tenerife in Playa de las Américas
Straat naar het strand en vele hotels
Straat naar het strand en vele hotels

Dit is de badplaats voor uitgaan, plezier en shoppen. Het is misschien niet de meest inspireerde plaats om te zijn, maar je kunt je er prima vermaken. Er is zoveel te doen in deze plaats dat je wel een lijstje moet maken met wat je allemaal wilt zien. Overdag is het heerlijk om aan het strand te liggen (er zijn diverse stranden te vinden) waar je lekker kan genieten van de Spaanse zon en de Sangria (of ander drankje) en in de avond ga je het bruisende nachtleven in. Er is veel keus, neem bijvoorbeeld een kijkje in het Hard Rock Café, Ierse pub, Hollands Café of ga helemaal los in de Monkey Beach Club.

Vans surfschool bij strand
Vans surfschool bij strand
Lopen langs de promenade
Lopen langs de promenade

Het mag dan wel gericht zijn op het massatoerisme, toch vond ik het op bepaalde momenten ook heerlijk rustig. Niet alleen overdag, maar ook in de avond/nacht zijn er genoeg plekken te vinden waar het juist rustiger is. Naast Playa de las Américas liggen Los Cristianos en Costa Adeje, waardoor het allemaal wel verspreidt wordt. Mocht je toch echt meer voor een rustige vakantie gaan, dan is misschien Playa de las Américas toch niet de place to be.

Er is een lange promenade die helemaal loopt vanaf Los Cristianos naar Costa Adeje. Je loopt helemaal om Playa de las Américas heen. Deze promenade is een uitstekende plaats om mooie zonsondergangen te zien. Vanaf deze badplaats kun je allemaal activiteiten en excursies doen. Denk hierbij een uitstapje naar de hoofdstad dat op een uur rijden ligt, het waterpark Siam Park (nummer één van de wereld) of excursies op het water. Tijdens de vakantie van 2016 heb ik diverse excursies gedaan op het prachtige eiland van Tenerife.

Met de dolfijnen varen

Varen op de Atlantische Oceaan met de catamaran.

Met de catamaran de Atlantische Oceaan op was een hele mooie excursie. In de haven van Costa Adeje lag de catamaran al klaar om de zee op te gaan. Het was vrij rustig water, zodat het een plezierige boottocht werd. Er werd volop gezeild, want de wind stond prima. Geen geluid van motoren, maar juist heerlijk de wind die langs je uren suist van het varen. Langzaam lieten we Costa Adeje achter ons om het weide water op te gaan.

Hier en daar werd er al wat gepraat, maar toen was het toch zo ver. Een mooi moment tijdens de tocht waren de in het wild zwemmende dolfijnen en andere diersoorten die mee zwommen met de boot. Op een gegeven moment kwamen de dolfijnen naast de boot zwemmen. Een prachtig moment dat ik niet snel zou vergeten van de tocht. Na ongeveer 3 uur varen en tussendoor nog ergens even gezwommen kwam de tocht tot een einde. De zeilen werden gestreken in Costa Adeje. Een prachtige en bovenal heerlijke toch over het water.

Dolfijnen naast de boot
Dolfijnen naast de boot
Dolfijnen zwemmen mee achter de boot
Dolfijnen zwemmen mee achter de boot

Waterpret in Siam Park

Het nummer één waterpark van de wereld

Zin in verkoeling? Maar wil je dat niet aan het strand of zwembad van het hotel doen? Ga dan zeker richting het waterpark Siam Park dat naast Playa de las Américas. Het is een groot opgezet waterpark waar je prima een dag lang kunt vermaken. Het park is geheel gebaseerd op de Thaise architectuur. Het is geopend in 2008 en is al meerdere keren achter elkaar uitgeroepen tot ’s werelds beste waterpark volgens Tripadvisor.

Het waterpark heeft meerdere spectaculaire glijbanen, waaronder een trechterglijbaan, race glijbaan en meerdere boten banen. Er zijn rustige, maar ook hele snelle banen te vinden. Wil je echt adrenaline, ga dan onder andere van de Tower of Power, Dragon, Kinnaree of Meking Rapids af.

Siam park Tenerife
Siam park Tenerife

Siam Beach is de rustplaats in het waterpark. Hier kun je aan het brede strand heerlijk liggen op de kant of afkoelen in het water. Maar pas op voor de hoge golven, want The Wave Palace is aan dit gebied verbonden en produceert 3 meter hoge golven. Deze golven gaan helemaal tot het einde van het strand. Kortom, wanneer je op vakantie bent op Tenerife moet je zeker een bezoek gaan brengen aan het prachtige Siam Park. Wanneer je dat niet doet, mis je zeker iets.

Welkom in

Santa Cruz de Tenerife, Tenerife

Bijzondere bouwwerken en zwemmen aan de zee

De noordelijke hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, kortweg Santa Cruz, is een mooie stad om de bezoeken tijdens de vakantie. Wanneer je in Playa de las Américas op vakantie bent, dan ben je ongeveer een uur onderweg met de bus richting deze stad.

Auditorio de Tenerife in Santa Cruz
Auditorio de Tenerife in Santa Cruz

Langs de waterkant van Sante Cruz, aan de Av la Constitución straat, vind je een blikvanger. Het bijzondere gebouw is het Auditorio de Tenerife en valt zeker op wanneer je langs de waterkant loopt. Er is een restaurant in dit gebouw gevestigd. Loop je de pier op, zie je allemaal rotsen liggen met tekeningen erop van bekende mensen. Ik vind het persoonlijk mooi gemaakt. Loop je verder langs de waterkant, loop je het Castillo de San Juan Bautista en een groot zwembadpark voorbij.

Auditorio de Tenerife
Auditorio de Tenerife
Pier bij Auditorio de Tenerife met allemaal bekende mensen erop
Pier bij Auditorio de Tenerife met allemaal bekende mensen erop
Fuente Plaza Weyler Tenerife Santa Cruz
Fuente Plaza Weyler

Santa Cruz is redelijk groot als hoofdstad met een mengelmoes aan oude en nieuwe architectuur. Langs de waterkant vind je de meer moderne gebouwen, zoals het Auditorio en het grote winkelcentrum in de buurt. Wil je meer het oude centrum opzoeken, dan moet je richting Fuente Plaza Weyler gaan. Hier vind je vooral het oude gedeelte van Santa Cruz met vaak oude gebouwen.

In Santa Cruz kun je gemakkelijk een dag vermaken. De stad heeft van alles, denk aan parken, zwembad aan het water en diverse culturele activiteiten. Voor de shoppers onder ons is ook genoeg te doen, dus je zal je niet snel vervelen wanneer je op vakantie bent. Of maak gewoon een heerlijke wandeling langs het water over de promenade.

Centrum van Santa Crus de Tenerife
Centrum van Santa Crus de Tenerife
Lopen langs de waterkant
Lopen langs de waterkant
Excursie

El Teide en Masca, rondje Tenerife

Veel natuur, hoge bergen en eten onderweg

Op een warme en zonnige dag was het tijd voor een excursie richting de Vulkaan El Teide en richting Masca, een klein bergdorpje. Deze excursie zou een hele dag in beslag nemen. Maar wat je te zien krijgt is wonderbaarlijk mooi. Een echte must om te doen wanneer je vakantie viert op Tenerife. De bus stond klaar in Playa de las Américas, zodat we gemakkelijk erheen konden gaan. De reisgids was aardig en had mooie verhalen over het gebied en wat er allemaal te zien was.

Nationaal Park El Teide op Tenerife
Nationaal Park El Teide op Tenerife

De rit naar alleen vulkaan El Teide duurde al bijna twee uur. Rondom Playa de las Américas is het een vrij dor landschap. Er is weinig begroeiing en vooral veel kale vlakten. Maar naarmate je dichter bij de voet van de berg komt, merk je al langzaam verandering. Er zijn meer bomen en ook meer grasvelden. Wanneer je de berg dan eindelijk oprijdt, verandert het dore landschap razendsnel in een groener en bebost landschap. Halverwege de berg stopten we even, zodat de bus even goed kon afkoelen. Door het warme weer raakte de motor sneller oververhit.

El Teide, vulkaan op het eiland

Maanlandschap is de beste verwoording van het gebied rondom El Teide

Het groene landschap verdween weer langzaam en veranderde snel. Hoe dichter je bij de vulkaan komt, des te kaler wordt het landschap. Op een gegeven moment waren er helemaal geen bomen meer en leek het net een maanlandschap. En dan doemt daar ineens de hoogste berg van Spanje op, de vulkaan El Teide. De slapende vulkaan is goed te zien vanaf een parkeerplaats nabij Zapato de la Reina. Rondom El Teide kun je pas echt een maanlandschap verwachten met kraters en hoge rotsen.

De vulkaan El Teide op Tenerife
De vulkaan El Teide op Tenerife

De busreis ging nog een stuk verder om nog een mooier zicht op de vulkaan te krijgen. Het was prachtig mooi weer met een heldere blauwe hemel, waardoor de vulkaan goed zichtbaar was. Vanaf een voetgangerspad had je een mooi overzicht op de omgeving.

In verband met de tijd konden we helaas niet de berg beklimmen en was het ontzettend druk bij de stoeltjes lift die richting de vulkaan gaat. Maar vanaf deze plek had je een prima zicht op El Teide en omgeving. Weet je dat deze locatie ook zeer geliefd is bij filmmakers? Er zijn diverse series en films opgenomen, waaronder Dr. Who.

Na het bezoek aan El Teide gingen we naar een klein restaurant in Las Cañadas del Teide voor typisch Spaans eten. De bus had een beetje panne, waardoor het allemaal wat langer duurde dan wat in de planning stond.

De buik zat weer vol na het heerlijke eten en werd het tijd om richting Masca te gaan. De bus ging nog een keer langs El Teide en ging toen meer door het nationaal park El Teide heen. Er werd kort gestopt bij Sendero del Chinyero, waar je de andere kant van El Teide zag.

Na een korte wandeling van nog geen 10 minuten gingen we verder. De omgeving veranderde hier alweer langzaam in een groen gebied. De weg ging steeds verder naar beneden van El Teide af. De vulkaan verdwijnt langzaam in de verte. Na nog een korte stop bij een restaurant bereikten we eindelijk na veel slingerwegen het verborgen bergdorp Masca.

Het pittoreske Masca

Verscholen in de Tenobergen ligt een klein dorp in een grote kloof

In de Tenobergen ligt een klein dorp genaamd Masca. Langs een smalle bergweg kom je uiteindelijk in het kleine dorp terecht. Het ligt tussen rotswanden in, een kloof. Wanneer je in het dorp bent, kom je in een oase van natuur en prachtige vergezichten. Van het dorp zelf moet je niet te veel voorstellen, want het is heel klein. De Noordelijke Atlantische Oceaan zie je in de verte liggen van de kloof. Wanneer je het wandelpad gaat belopen, ben je alleen al drie uur kwijt aan de afdaling. Dit hebben we helaas niet kunnen doen in verband met de tijd.

Masca, het bergdorp op Tenerife
Masca, het bergdorp op Tenerife

Door al het gedoe met de bus en de ontstane vertraging hadden we nog maar een halfuur om dit prachtige bergdorp te bezoeken. Niet veel tijd en dat betekent de tijd goed benutten. We konden vooral alleen in het dorp blijven en genieten van de prachtige vergezichten. Voor lange tijd had Masca helemaal geen stroom. Dit was pas mogelijk sinds 2015. Het dorp was vroeger ook helemaal niet bereikbaar met de auto. Tegenwoordig ligt er een steile bergweg met prachtige bochten en vergezichten. Alleen de route er naar toe is al prachtig.

De kloof van Masca
De kloof van Masca
Kleine kerk in Masca
Kleine kerk in Masca

In het kleine dorp vind je onder andere een kerk, diverse restaurant en een souvenir winkel. Bij de souvenir winkel is ook een restaurant met een mooi terras. Vanaf het terras heb je gewoon een heel mooi uitzicht over het dorp en de kloof. De tijd vloog om en ik moet zeker nog een keer terug naar dit dorpje in de Tenobergen. Ben je op vakantie en wil je zelf naar Masca? Dat is zeker mogelijk!

We moesten de bus weer in om de route te voltooien. Na een laatste keer kijken naar het dorp en de kloof werd de reis voortgezet naar eindpunt Playa de las Américas. Wanneer je op vakantie bent op Tenerife, moet je zeker deze excursie gaan doen. Er zijn genoeg bureaus te vinden in Playa de las Américas waar men deze excursie aanbiedt.

Conclusie

Vakantie op het Canarisch Eiland Tenerife

Vakantie vieren op Tenerife een aanrader?

Tenerife is een prachtig eiland om vakantie te vieren. Er is zoveel te doen op dit feestende culturere eiland. Er zijn nog meer plaatsen op Tenerife waar ik nog niet ben geweest, zoals badplaats Puerto de la Cruz. Het is een groot eiland waar je gerust meer tijd voor mag uittrekken om er een topvakantie te hebben. Playa de las Américas is de badplaats van Tenerife en hier is ook van alles te beleven. Vanuit deze badplaats zijn andere plaatsen ook heel goed te bereiken. De badplaats is wel vooral gericht op massatoerisme en dat zie je aan het aantal grote ketens.

Het kan druk zijn in Playa de las Américas, maar het is vrij groot en twee andere plaatsen zitten aan deze plaats vast. Hierdoor verspreidt de mensen massa wel en zijn er genoeg rustige plaatsen te vinden in de stad. Langs het strand en over de promenade kun je heerlijk genieten van de Atlantische Oceaan. Wil je watervertier, maar niet aan het strand of zwembad? Ga dan naar waterpark Siam Park. Een groot en prachtig waterpark helemaal gebouwd in Thaise stijl. Niet voor niet is dit park uitgeroepen tot beste waterpark ter wereld.

De hoofdstad Santa Cruz is ook een mooie plaats om te bezoeken. Er is een mix tussen oude en nieuwe architectuur, maar vooral in het centrum vind je de oude architectuur. In deze stad kun je prima een dag vermaken en is ook een mooie plaats om te verblijven tijdens je vakantie. Ben je meer een avonturier, dan moet je echt excursies gaan goed. En zijn tal van excursies mogelijk, maar een hele mooie is de reis richting El Teide en het kleine bergdorp Masca.

Het gebied rondom vulkaan El Teide is groot, woest en een echt maanlandschap. Niet voor niets is dit een heel bekend nationaal park waar je kunt lopen, fietsen en wandelen. De vulkaan op is helaas niet gelukt, maar ik heb veel gezien van deze vulkaan en de omgeving. Het bergdorp Masca is prachtig. Verscholen in het Tenogebertge in een kloog ligt een klein dorp wat wonderschoon is. De natuur en omgeving is prachtig en je kunt een wandeling maken door de kloof richting de Atlantische oceaan.

Wanneer je vakantie gaat vieren op Tenerife, zal je zeker niet snel vervelen. Er is nog veel meer te doen en ook ik heb lang niet alles gezien op het eiland. Ga je voor de ultieme luie vakantie, sport vakantie, culturele vakantie of allemaal, Tenerife heeft het.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *