Cádiz: De bijzondere torenstad in het zuid-westen van Spanje

Cádiz

Cádiz, de stad die omringd is met water. De stad kenmerkt zich met de vele torentjes midden in het oude historische centrum. Het is een bijzondere mooi stad die je als reiziger echt bezocht moet hebben.

Cádiz
Cádiz
Cádiz

Het centrum van de Stad

Cádiz is de oudste bewoonde stad van West-Europa. De stad is gesticht in 1100 v.Chr en kent een lange geschiedenis. In de 18 eeuw was de stad een belangrijke spil in de handel met de Nieuwe Wereld. Verder staat het bekend om de vele uitkijktorens, gezellige pleinen, de kathedraal en natuurlijk het uitzicht op zee. Meer informatie vind u hier.

Cádiz
narrow streets
Cádiz

Cádiz is een kleine stad, maar dat merk je niet als je er bent. Er is zoveel te zien. Het centrum is oud en nauw. Er zijn best veel winkels en gezellige terasjes. Ook zijn er diverse parken te vinden. Men kan er rustig doorheen lopen, van de natuur genieten, historie bekijken, watervallen ontdekken en natuurlijk even rustig zitten bij een eettentje voor een hapje en drankje.

Cádiz
Cádiz
Cádiz

Het Fort en het kasteel van Cádiz

Castillo de San Sebastián is een fort midden in de zee. Dit fort is te bereiken doormiddel van een looppad. Helaas was het fort gesloten door een storm een paar dagen eerder (deel van het pad was ingestort), waardoor ik geen bezoek kon brengen. Volgende keer beter.  

Castillo de San Sebastián

Vlak in de buurt was er ook en kasteel, genaamd Castillo de Santa Catalina. Een prachtige plek waar zeker een bezoek aan gebracht mag worden. Zodra men door de poorten is, voel je de serene rust. Er is een leuke binnenhof en vanaf de muren heb je een prachtig uitzicht over de zee en de stad. Op het fort staan een paar van kleine torentjes. In deze torens zaten gaten waar je heel mooi over de zee kon kijken.     

Cádiz
Castillo de Santa Catalina
Castillo de Santa Catalina
Castillo de Santa Catalina
Castillo de Santa Catalina

De torens in het centrum

Maar waar Cádiz helemaal om bekend staat zijn de torens in het oude centrum. Door de smalle straten zie je de torens vaak niet. Maar één toren, de hoogste toren, is te beklimmen. Op deze toren, Torre Tavira, is tevens een cámara oscura gevestigd (een horizontaal scherm welke gevestigd is in een donkere kamer waar door middel van lenzen en licht van buitenaf met kan zien wat er buiten allemaal gebeurd). Een zeer bijzondere en interessante ervaring om meer te weten te komen over Cádiz. O trouwens, Er zijn vier type torens in Cádiz, namelijk type Terraza, Sillón, Garita en Mixta.

Torre Tavira
Cádiz
Cádiz
Cádiz
Cádiz

Conclusie over Cádiz

Bijzonder mooi, zo omschrijf ik Cádiz. Als je Cádiz bezoekt, moet je zeker Torre Tavira bezoeken, want dan heb je een geweldig uitzicht over de gehele stad. Ik kom er terug, ook omdat Castillo de San Sebastián gesloten was i.v.m. de storm. Maar ik denk dat er nog veel meer te zien is in Cádiz.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *