Euromast en bruggen: De skyline van Rotterdam

De Hef Rotterdam

Lopend langs de Nieuwe Maas kom ik bruggen en de Euromast tegen, Rotterdam is een stad welke ik jaarlijks minimaal één keer bezoek. De stad is bijzonder, groot en modern. Alhoewel ik er al een paar keer ben geweest, ontdek ik toch nog steeds iets nieuws. Kenmerkend aan Rotterdam zijn onder andere de havens, de kubuswoningen en de Erasmusbrug.

Bruggen

Rivier de Nieuwe Maas loopt door het centrum van Rotterdam. Vanuit het centrum heb je twee bruggen, namelijk Erasmusbrug en de Willemsbrug. De Erasmusbrug verbindt het centrum met Kop van Zuid. Erasmusbrug is kenmerkend aan de lange witte pyloon. Tevens heeft deze brug de bijnaam De Zwaan. Midden op de brug heb je een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Maas. Blijf er maar eens een halfuur opstaan, dan merk je hoeveel bedrijvigheid er is op deze rivier. De Willemsbrug verbindt het centrum met Noordereiland. Deze brug is kenmerkend aan de twee rode jukken en heeft ook een mooi uitzicht.

De Erasmusbrug in Rotterdam
Erasmusbrug
Uitzicht vanaf de Erasmusbrug met in de verte de havens en de Euromast
Uitzicht vanaf de Erasmusbrug met in de verte de havens en de Euromast
Uitzicht over Nieuwe Maas Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Willemsbrug

Tussen het Noordereiland en Feijenoord bevindt zich nog een hele oude brug, namelijk Koningshavenbrug, oftewel De Hef. Deze oude spoorbrug is sinds 1993 niet meer in gebruik, omdat het treinverkeer vanaf toen door de Willemsspoortunnel rijdt. De Hef is een rijksmomument. Zelf ben ik er nog niet in de buurt geweest, maar vanaf de Erasmusbrug zie je De Hef in de verte.

Rotterdam
De Hef

Euromast

In Het Park vind je een bijzondere toren. Deze toren is herkenbaar in de skyline van Rotterdam en is gebouwd tussen 1958 en 1960 en is in 1960 geopend. Deze toren heeft de naam Euromast. De Euromast is gebouwd voor de Floriade van 1960. De toren was toen 100 meter hoog (vlaggenmast van 15 meter niet meegerekend). Maar door de groei van de stad en de hoogte van de gebouwen werd besloten om de Euromast in 1970 te verhogen richting 185 meter. De toren is de hoogste toren van nederland welke open is voor publiek en is nog steeds één van de hoogste gebouwen van Rotterdam.

De Euromast
De Euromast
Uitzicht vanaf de Euromast
Uitzicht vanaf de Euromast

Vanaf de Euromast heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Ik was er met mooi weer en dat betekende ook dat ik België zag liggen. Op het panorama dek heb je al een heel mooi uitzicht, maar als je in de Euroscoop stapt heb je pas echt een prachtig uitzicht. De Euroscoop is een panoramalift welke je naar 185 meter brengt.

Uitzicht vanaf de Euromast
Uitzicht vanaf de Euromast

De volgende keer

Volgende keer meer over het mooie Rotterdam. In de komende blogs onder andere de oude haven en de Wereld Haven Dagen. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *