Rotterdam: modern, de markthal en de kubuswoningen

Kubuswoningen Rotterdam

Rotterdam is een stad welke ik jaarlijks minimaal één keer bezoek. De stad is bijzonder, groot en modern. Alhoewel ik er al een paar keer ben geweest, ontdek ik toch nog steeds iets nieuws. Kenmerkend aan Rotterdam zijn onder andere de havens, de kubuswoningen en de Erasmusbrug.

Anders dan oud

Als je in Rotterdam komt, zie je vooral nieuwe moderne gebouwen. Dit komt mede door het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Er bleef nog maar weinig over van het oude historische centrum. Jammer, maar dit gaf ook kans om een gehele nieuwe stad op te bouwen. De Laurenskerk is bijvoorbeeld nog een oud gebouw in het centrum.

Laurenskerk
Laurenskerk

De markthal: Cultureel eten

Midden in het centrum staat de markthal. Geopend op 1 oktober 2014 is het de eerste overdekte marktvloer in Nederland. De markthal wordt onder andere gekenmerkt door het dak welke een waar kunstwerk is. Maar in de markthal kom je ook allerlei culturen tegen welke een zeer gezellige sfeer creëren. Zo zijn er verschillende culturele vers aanbieders (denk aan noten, fruit, enzovoort), veel restaurants en diverse winkels. En men kan van alles proeven in de markthal bij de diverse kramen. 

Rotterdam
Plafond van de markthal

Bijzondere woningen in Rotterdam

Tegenover de markthal bevinden zich de kubuswoningen. Al meer dan dertig jaar bestaan deze woningen aan de Blaak. De woningen zijn ontworpen door Piet Blom. Het zijn aparte woningen om te zien, maar het heeft wel iets om hierin te wonen. De woningen hebben allen drie etages en er is zelfs een kijk-kubus, zodat je het zelf kunt ervaren hoe het is om er te wonen. Het is leuk om hier even langs te lopen, want je kunt er ook onder door lopen. 

Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam

De volgende keer over Rotterdam

Volgende keer meer over het mooie Rotterdam. Het centrum biedt nog meer, maar eromheen is ook van alles te beleven. In de volgende blogs komt onder andere de Erasmusbrug en omgeving, Euromast en de Wereld Haven Dagen aan bod. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *