Badplaats Scheveningen: Van alles te bieden langs de Zuid-Hollandse kust

Reuzenrad op de Pier

Badplaats Scheveningen staat bekend om De Pier, De Nieuwjaarsduik, Grand Hotel Amrâth Kurhaus en Afas Circustheater. Deze bezienswaardigheden zijn allemaal te vinden in deze mooie badplaats. Een aantal jaren achterelkaar ging ik richting de badplaats, maar afgelopen jaar heb ik overgeslagen. Er word op dit moment veel verbouwd aan de boulevard. Misschien ga ik dit jaar weer richting de badplaats om te zien hoe de verbouwing vordert.

Badplaats Scheveningen: De Pier

De Pier is niet te missen in Scheveningen. De Pier is gebouwd in 1961, verbouwd in de periode van 1991 tot 2001, gesloten in 2013 en weer heropend in 2015 na een grondige renovatie. Ik heb zowel de oude Pier (2011) als de vernieuwde Pier meegemaakt. Zelf vind ik de nieuwe Pier een stuk mooier. Door er eet-kramen in te zetten en er een soort van huiskameridee van te maken proef je de gezelligheid en sfeer.

Ook het reuzenrad (geopend in 2016) is een goede toevoeging. Je hebt een prachtig uitzicht over de badplaats, Den Haag en alle andere omliggende steden/dorpen en natuur. En er is een zipline gevestigd vanaf de bungeetoren naar het begin van De Pier. En je kunt bungeejumpen vanaf de toren. De Pier is gratis toegankelijk en mag je zeker niet missen wanneer je de badplaats bezoekt.

De Pier Scheveningen
De vernieuwde Pier
De Pier Scheveningen
De Pier Scheveningen
De Pier Scheveningen
v

Badplaats Scheveningen: de boulevard

Aan de boulevard kun je heerlijk genieten in badplaats. Ik vind het heerlijk om even langs alle winkels en eetgelegenheden te lopen. Het is een lange boulevard welke loopt vanaf de haven tot aan Carlton Beach hotel. Als je over de boulevard loopt kom je onder andere langs De Pier, Grand Hotel Amrâth KurhausMuseum Beelden aan ZeeSea Life Scheveningen en de vuurtoren. Als het mooi weer is, is het genieten geblazen. Toch maar even een extra drankje op het terras?

Badplaats Scheveningen
Vanaf de Boulevard De Pier Scheveningen
Beelden aan Zee Scheveningen

Langs de Boulevard kom je op een gegeven moment allemaal standbeelden tegen. Kleine poppetjes kijken naar de voorbij wandelende passanten. Dit hoort bij Museum Beelden aan Zee.

Beelden aan Zee Scheveningen
Beelden aan Zee Scheveningen
Beelden aan Zee
Beelden aan Zee

Badplaats Scheveningen: centrum

De badplaats staat bekend om de boulevard en De Pier. Echter heeft Scheveningen ook een leuk centrum. Als je vanaf de boulevard de straat Kalhuisplaats inloopt (kom je langs het beeld Vissersvrouw van Scheveningen) kom je al snel terecht in het centrum. Het is niet erg groot, maar ik vind wel dat er een groot aanbod is in diverse winkels. Een groot evenement in het centrum is Vlaggetjesdag, waarbij de komst van de nieuwe haring wordt gevierd. Je kunt dan onder andere Scheveningse ambachten zien in het centrum. Er zijn dan ook veel mensen gekleed in traditionele kledij.

Beeld van Vissersvrouw in het centrum van Scheveningen
Oude glorie tijdens Vlaggetjesdag Scheveningen

Badplaats Scheveningen: Volgende keer

Scheveningen biedt veel. Met mooi weer kan het er behoorlijk druk zijn, maar dan is het er erg gezellig. Ik kom graag in Scheveningen en probeer er elkaar jaar even heen te gaan. Gewoon even uitwaaien en genieten. En als het kan tijdens het vuurwerkfestival. Maar daar ga ik het de volgende keer over hebben en wat Scheveningen nog meer te bieden heeft.

Zonsondergang op het strand

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *