Scheveningen tips: Activiteiten in de badplaats en de omgeving

Vuurwerkfestival Scheveningen

Scheveningen tips nodig? De Pier, De Nieuwjaarsduik, Grand Hotel Amrâth Kurhaus en Afas Circustheater. Deze bezienswaardigheden zijn allemaal te vinden in de mooie badplaats Scheveningen. Een aantal jaren achterelkaar ging ik richting Scheveningen, maar afgelopen jaar heb ik overgeslagen. Er word op dit moment veel verbouwd aan de boulevard. Misschien ga ik dit jaar weer richting Scheveningen.

Scheveningen tips: Vuurwerk

Er zijn allerlei evenementen in Scheveningen, zoals de Nieuwjaarsduik, Vlaggetjesdag en de vreugdevuur tijdens Oud en Nieuw (wedstrijd met Duindorp welke de hoogste heeft). Maar in de zomermaanden vind er ook een prachtig evenement plaats: Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen. Hier doen elk jaar diverse landen aan mee, bijvoorbeeld China, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Nederland. Het evenement is vrij toegankelijk en vind rond De Pier plaats. Tevens vind er een wintereditie plaats.

Vuurwerkfestival Scheveningen aan het strand Scheveningen tips
Vuurwerkfestival Scheveningen aan het strand

Het vuurwerkfestival heb ik meerdere malen meegemaakt en is geweldig. Er hangt een zeer gezellige sfeer rondom dit evenement, mensen zitten of staan op het strand en genieten van alle kleuren en knallen. Het is er altijd super druk, zelfs met regenweer. Relax, de creatieve show is een genot om naar te kijken! Een jury beoordeelt de show en wijst uiteindelijk de winnaar aan.

Vuurwerkfestival Scheveningen aan het strand Scheveningen tips
Vuurwerkfestival Scheveningen aan het strand

Het vuurwerk is prachtig te zien vanaf het strand voor het Kurhaus en vanaf De Pier (ook leuk om in het reuzenrad te zitten). De Pier is vaak erg druk, daarom sta ik liever op het strand te kijken naar deze spectaculaire show. Daar is altijd wel een plaats te vinden. Maar als het gaat regenen, sta je juist weer beter op De Pier (o ja, met regenachtig weer gaat de show gewoon door). Vanaf pontons in de zee wordt het vuurwerk afgeschoten.   

Vuurwerkfestival Scheveningen aan het strand

Scheveningen tips: Fietsen

Scheveningen tips: huur een fiets en ga fietsend de omgeving verkennen. Dan kun je even naar Den Haag fietsen. Het duurt wel iets langer dan met de tram, maar je ziet ook veel meer van de omgeving. Of je gaat juist door de duinen heen richting Kijkduin. Want tussen Scheveningen en Kijkduin ligt het natuurgebied Westduinpark. Het is een afwisselend gebied van duinen, bossen en valleien. Of je verkent Scheveningen zelf op de fiets, want het is ook leuk om langs onder andere de Vissershaven en Oud Scheveningen te fietsen.

Westduinpark met Schotse Hooglanders Scheveningen tips
Westduinpark: het duingebied
Westduinpark met uitzicht op de zee

Scheveningen tips: Nog meer tips?

Nog meer Scheveningen tips nodig? Scheveningen heeft De Pier, heeft de boulevard, heeft een leuk centrum en heeft het Internationaal Vuurwerk festival. Op De Pier zit trouwens ook een goed pannenkoekrestaurant (De Pier pannenkoeken) waar je een prachtig uitzicht hebt over de Noordzee. Tip, neem eens de Indonesia pannenkoek. Iets totaal anders dan een standaard pannenkoek, maar verrukkelijk.   Nog een andere tip om te bezoeken is Sea Life Scheveningen. Er zijn ongelofelijk veel onderwaterdieren te zien in het zeeaquarium, zoals schildpadden, diverse soorten vissen en pinguïns. En het is ook nog een zeer informatief.  

Sea Life Scheveningen Pinguín geniet Scheveningen tips

Ben je een theater fanaat, bezoek dan zeker het Afas Circustheater. Op dit moment is de Musical The Lion King nog altijd te zien in het Afas Circustheater. Een hele mooie show. Trouwens, als je van te voren wilt eten is het zeker een tip om bij Le Cirque te eten. Het is wel verstandig om van te voren te reserveren.

Scheveningen tips: Genoeg te doen

In Scheveningen en omgeving is genoeg te doen. Er zijn diverse evenementen, je kunt er heerlijk fietsen of wandelen en er zijn diverse (dag) attracties. Wanneer je in de badplaats bent, zul je niet snel vervelen. Qua eten en drinken heb je voldoende strandtenten en horeca op de boulevard, zodat je volop kunt genieten. Ik ben er al een paar keer geweest, maar telkens vermaak ik me prima in deze badplaats.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *