Wereldhavendagen Rotterdam

Wereldhavendagen Rotterdam

In Rotterdam vinden jaarlijks de Wereldhavendagen plaats. Een groots evenement op het gebied van boten, de havens en actie op het water en in de lucht. Het trekt jaarlijks veel bezoekers. Ik ben er in 2017 geweest.

Klein tot groot

Het eerste weekend van september zijn de Wereldhavendagen. Het evenement duurt drie dagen en wordt al gehouden sinds 1935. Echter pas rond 1978 werd het opengesteld voor het brede publiek. Rond het gebied van de Erasmusbrug, Euromast, SS Rotterdam en Hotel New York liggen diverse boten. Een aantal van deze schepen kun je ook bezichtigen. het is heerlijk vertoeven langs het water van de Nieuwe Maas. Zoveel diverse schepen van groot tot klein liggen hier. Te voet kun je veel boten zien. Maar het is ook leuk om met de boot het water op te gaan. Er zijn diverse watertaxi’s welke je zo van de ene kant naar de andere kant brengen.   

Bigroll, een gigantisch Cargo schip in Rotterdam
Bigroll, een gigantisch Cargo schip
Zr. Ms. Karel Doorman in Rotterdam tijdens de wereldhavendagen
Zr. Ms. Karel Doorman
Varen over het water tijdens de wereldhavendagen in Rotterdam

Spectacel tijdens de Wereldhavendagen

Er zijn niet alleen boten, maar ook allerlei evenementen. Zo kun je terecht komen in een maritieme markt of een demonstratie van de politie. Maar ook op het water gebeurt van alles. Je kunt zien hoe een brandje wordt geblust op een boot of hoe een paal het water wordt ingeslagen. Maar wat je echt niet moet missen is zijn de demonstraties van De koninklijke Marine. Men geeft demonstraties met boten, helicopters en wat nog meer. Zo was er ook een demonstatie over hoe men tewerk ging wanneer mensen gegijzeld werden op een boot. Echt de moeite waard.  

Show op het water tijdens de wereldhavendagen in Rotterdam
Show op het water tijdens de wereldhavendagen in Rotterdam

Volgende keer meer

Dit is een prachtig evenement. Tijdens de Wereldhavendagen leer je meer de haven, nieuwe technologieën en boten. Het is niet alleen maar boten, maar er komt nog veel meer bij kijken. De volgende keer ga ik onder andere vertellen over mijn reis richting de Maasvlakte.    

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *