Wereldhavendagen Rotterdam: Excursie op de Maasvlakte

Maasvlakte

Wereldhavendagen Rotterdam vindt jaarlijks plaats in en rondom de havens van Rotterdam. Een groots evenement op het gebied van boten, de havens en actie op het water en in de lucht. Het trekt jaarlijks veel bezoekers. Ik ben er in 2017 geweest.

Drukte tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam

De wereldhavendagen Rotterdam worden jaarlijks zeer druk bezocht. Voor bepaalde boten staan soms enorme lange rijen (lees minimaal een halfuur of langer wachten). Men laat een maximaal aantal personen per keer toe. Als je ergens wilt kijken bij een demonstratie is het verstandig om er vroeg te gaan staan. Anders sta je helemaal achteraan. Maar voor de excursies of andere grotere activiteiten moet je zelfs al maanden van te voren erbij zijn. Dit heb ik ervaren toen ik er was.

Boot in Rotterdam aan de Katendrecht tijdens Wereldhavendagen Rotterdam
SS Rotterdam in Katendrecht

De Maasvlakte

In mijn hotel had ik me meer verdiept in de wereldhavendagen Rotterdam en kwam ik erachter dat er hele leuke excursies waren richting De Maasvlakte (er zijn ook andere excursies, waaronder een helikoptervlucht) (Bezoek aan Wereldhavendagen is gratis, maar aan excursies kunnen kosten verbonden zijn). Ik zag dat online al alles uitverkocht was, maar dat er nog heel misschien kaartjes waren bij de stands.

Maasvlakte Rotterdam Wereldhavendagen Rotterdam

De dichtstbijzijnde stand stond in Katendrecht bij de SS Rotterdam. De volgende dag in de vroege ochtend heb ik direct de boot gepakt vanaf Parkkade in de hoop dat men nog een kaartje had. Buiten bij de stand stonden een meneer en een mevrouw welke één kaartje over hadden en aan mij aanboden. In eerste instantie keek ik nog even bij de stand, maar daar was alles uitverkocht. De man achter de balie zei dat de meneer en mevrouw een hele leuke excursie aanboden. Ik ging gelijk terug en had geluk. Men had het kaartje nog, waardoor ik deze dag alsnog richting De Maasvlakte ging.

Maasvlakte Wereldhavendagen Rotterdam
Uitzicht vanaf Futureland op de Maasvlakte

Futureland

De bus vertrok bij de SS Rotterdam en ging via Pernis, Botlek en Europoort richting Futureland. Het bezoekerscentrum Futureland is gratis te bezoeken en ontdek je meer over de aanleg en de inrichting van Maasvlakte 2. Echter voor de boot en/of bus tour zijn kosten aan verbonden. Bij mij was dit inbegrepen bij het kaartje die ik gekocht had. Het centrum is zeer interessant en kom je meer te weten over de automatische containeroverslag en dergelijke van de Maasvlakte 2. Vanaf het panoramadek heb je een heel mooi uitzicht op de haven en de boten.

Futureland tijdens Wereldhavendagen Rotterdam
Futureland

Nadat Futureland geheel ontdekt was, was het tijd om de boot op te gaan. Het was prachtig mooi weer en een heerlijke temperatuur. En daar vaar je dan door de haven langs de terminals en de grote boten. Je ziet er heel veel bedrijvigheid, wat mooi is om te zien. Het is zeker de moeite waard om deze vaartocht te doen.

Je bent een klein uur onderweg, maar dat merk je niet eens. Tijdens de vaartocht word ook uitgelegd wat er allemaal gebeurd en worden er leuke weetjes vertelt. Na de boottocht meerden we weer aan bij Futureland en was het tijd om de bus weer op te zoeken. Al met al duurde deze excursie ongeveer vier uur. Ik vond het super leuk om dit mee te maken tijdens de wereldhavendagen Rotterdam.

Maasvlakte Rotterdam
Maasvlakte Rotterdam
Maasvlakte Rotterdam
Maasvlakte Rotterdam

Conclusie

De Wereldhavendagen Rotterdam is een bijzonder goed en gezellig evenement om te bezoeken. Je ziet en verkent er van alles. Het is ruim opgezet en je kunt aan veel activiteiten meedoen. Als je een excursie wilt meemaken, is het verstandig om er ruim op tijd bij de zijn. De site van werelhavendagen moet je dus goed in de gaten houden, want hier komt alle informatie op over de voorverkoop. Mijn conclsuie is dat ik de wereldhavendagen Rotterdam nogmaals ga bezoeken, want ik vond het zeer interessant en een leuk evenement om mee te maken.

Rotterdam nabij Erasmus

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *